Werkwijze

Studio Vital

Begeleidingstraject

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we eerst samen of je bij mij aan het goede adres bent. Als gewichtsconsulent begeleid ik gezonde mensen naar een gezonde leefstijl. Is er sprake van bv. hoge bloeddruk of diabetes, dan zal ik je doorverwijzen naar de huisarts. Je hebt voor mijn begeleiding geen doorverwijzing nodig.

werkwijze studio vital
Als je hebt besloten dat ik je mag gaan begeleiden, volgt het intakegesprek. Dit gesprek heeft voor mij tot doel zoveel mogelijk informatie over jou als cliënt te verzamelen. Algemene informatie zoals NAW-gegevens, leeftijd en beroep komen aan de orde, maar ook meer specifieke informatie als: wie doet thuis de boodschappen, wie kookt er, van welke voeding houd je wel en niet en het allerbelangrijkst: met welk doel kom je bij me? Wat verwacht je van de begeleiding en wat is je motivatie?

Aan het eind van dit gesprek krijg je van mij een voedingsdagboek mee om gedurende een aantal dagen bij te houden. Op deze manier krijg ik een goed inzicht in je huidige eetpatroon: welke producten kies je, op welke momenten eet je en hoeveel eet je.

De resultaten van het bijhouden van het voedingsdagboek bespreken we in het adviesconsult. Tijdens dit consult laat ik je zien hoe je met kleine aanpassingen in je dagelijkse eetpatroon gezondheidsvoordeel kunt halen.

Tijdens de vervolgconsulten wordt standaard tijd ingepland voor een weegmoment. Tevens bespreken we hierin hoe het je vergaan is sinds het laatste consult. Wat ging goed en wat vind je lastig? Indien nodig kan er tijdens een van deze consulten ook dieper worden ingegaan op een bepaald voedingsvraagstuk. Tijdens elke consult ontvang je tevens algemene tips met betrekking tot voeding die makkelijk zijn in te plannen in je dagelijkse bezigheden.

Duur begeleidingstraject: 3 maanden

Eenmalig voedingsadvies

Wil je niet gelijk een intensief begeleidingstraject maar wel weten hoe het met je huidige voedingspatroon is gesteld? Dan is een eenmalig voedingsadvies iets voor jou!

Gedurende een aantal dagen vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden en dit naar mij door te sturen voor analyse. Tijdens het consult bespreken we de resultaten van mijn bevindingen en ontvang je tips en advies om je eetpatroon eventueel bij te stellen.

Duur consult: 45 minuten

Uitgebreid weegconsult

Tijdens dit consult wordt je gewicht, BMI, spiermassa, vetpercentage en basaal metabolisme vastgesteld. Dit kan net die ene stok achter de deur zijn die je nodig hebt om op gewicht te komen of blijven.

Duur consult: 15 minuten

Onderhoudsconsult

Als je je doel hebt bereikt, wil je natuurlijk niet weer terugvallen in je oude gewoonten. Het onderhoudsconsult voorkomt dit. Uiteraard komt ook tijdens dit consult het weegmoment terug en daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen.

Duur consult: 30 minuten